2011. március 30., szerda

Eztüstgyurma kísérleteim -Art clay silver

Hát jó rég írtam a blogba, voltaképpen most vettem észre hogy még néhány megjegyzésre sem reagáltam hónapok óta...ezért utólag is elnézést kérek még a magam oldalát sem nézegetem másére pláne nincs időm.


Valahogy elúsztam...munka, ovi, család...Oviba is csak ebben a hónapban fordult elő először hogy nem kellett az üvöltő gyereket végig húznom a folyosón...

Első Karácsonyom is megvolt apukám nélkül...

*** *** ***


Viszont közben elvégztem egy ezüstgyurma tanfolyamot, kísérletezgetek, így hamarosan indulnak az ezüstgyurma tanfolyamok a Gyöngykuckóban.


Az ezüstgyurmából készült alkotások valódi ezüstből vannak.


A hobbi gyurmákhoz hasonló állagú ezüstgyurmát az Art clay silver -t Japánban gyártják, alapanyaga nagyon finomra porított ezüst mely vízzel és adalékanyaggal van összekeverve. Száradás után 650-800 C fokon kiégetve az adalékanyag kiég és marad a tisza ezüst alkotás.


Használata bárki által könnyen elsajátítható, így ötvös képzettség nélkül is készíthetünk gyönyörű nemesfém ékszereket. Akár kővel, gyönggyel kombinálva vagy tűzzománccal díszítve utólag.


Az ezüstgyurmából készült alkotásokat kereskedelmi forgalomba hozni viszont kizárólag fémjellel ellátva lehet. Így bárki alkothat kedvére saját magának és családjának, a készült ékszerek továbbadásának viszont szigorú törvény által előírt szabályai vannak.


És íme néhány kísérlet:


A faleveleket igazán egyszerű elkészíteni így bátran ajánlom mindenkinek. A borostyán levél antikolva is lett ezért jobban látszódik az erezete.

A lapos gyűrű némi kézügyességet kíván de szintén kezdőknek való, első gyűrű gyanánt.

A rácsos medálnál a vonalvezetés a "legrumlisabb"

Hát a rátétes virágos gyöngyöt viszont nagyon sokáig készítettem így nem fogom sokszor bevállalni.


A tanfolyamok hamarosan indulnak, értesítést az kap aki regisztrált Gyöngykuckó webáruházunkba és fel van iratkozva hírlevélre.