2011. október 9., vasárnap

Csavart háromszög medálok mintával

Többen kérdezték, lesz-e tanfolyamon a csavart háromszög medál. Hát a jövőben nem tervezzük, mivel a minta ingyenesen elérhető egy orosz hölgy oldalán, peyote háromszög fűzést pedig meg lehet tanulni a Gyöngykuckó honlapján. (klikk ide a háromszög instrukcióhoz)
A minta egy leszámolós rajz, olyasmi mint a leszámolós keresztszemes hímzés. Haladunk szépen körbe-körbe és közben a rajz szerinti gyöngyöket fűzzük fel. Akinek segít ki x-elgeetheti amit már megfűzött, vagy szövegkiemelővel átrajzolhatja,
Két teljesen egyforma háromszöget kell fűzni, majd összevarrni őket. (Egyiket sem kell egy sorral nagyobbra fűzni az illesztés miatt)
A sárga színű a 11/0 delica, kék 11/0 toho kása, rózsaszín 15/0 toho kása, fekete 8/0 toho kása.
A rajz szerint a 15/0 kásából mindig egyszerre veszünk fel két szemet. Javaslom az S-lon al való fűzést, a damiltól túl merev lesz és a végén nagyon nehéz lenne összeevarrni.
A mintáért köszönet lilja-nak.
Jó füzögetést!



3 megjegyzés:

  1. Nahát, én valami bonyolultabbra számítottam! Köszönöm a leírást!

    VálaszTörlés
  2. Nekem van egy olyan ismerősöm aki nagyon ért az ilyenekhez!!!!

    VálaszTörlés
  3. Greetings to you !!! I just do not know how to start.....your work has left me speachless!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 your talent with beads is just wonderfull!! and I thank God that is giving me the oportunity to look at your art. I am a fashion designer in Costa Rica, far far away.....but I will follow you closely to enrich my self, to fill my eyes with beauty, to admire your blessed hands and your efford at putting together this works of art. May God keep on blessing you!!!! all my respects to you, from me, Adriana Orozco, all the way in the rainforest.

    VálaszTörlés